Xenon Observer

FBI a publicat planul pentru monitorizarea rețelelor sociale

Statele Unite ale Americii, la fel ca cele mai mari state ale planetei, își iau tot felul de măsuri de monitorizare a Internetului. Acestea au sesizat că avantajele tehnologice se duc acum și în mediul virtual. Guvernul chinez, alături de numeroase alte țări, au înființat deja organe de combatere și pregătire pentru atacuri informatice și tind să cred că aceste echipe nu sunt construite doar cu scopul de a monitoriza și reacționa defensiv în cazul unui atac complex. De foarte multe ori e mai bine să ataci decât să fugi, iar acest domeniu nu face excepție.

FBI a publicat un document în care este dezvăluit planul de monitorizare globală a conținutului de pe Facebook, Twitter și alte rețele sociale, oferind un mic inside din activitatea pe care FBI și alte agenții guvernamentele o desfășoară într-un mod mai puțin transparent. FBI dorește să colaboreze cu o firmă ce să le construiască un sistem care să poată căuta automat prin materialele publice disponibile pe rețelele sociale, să analizeze cuvinte cheie din sfera terorismului, operațiuni de supraveghere, detalii ale unor atacuri precedente și date din camere de supraveghere locale. De asemenea, serviciul va avea capacitatea de a afișa tweet-urile și alte materiale capturate de sistem pe o hartă, pe care se pot suprapune și alte straturi de informații – fotografii, înregistrări video, arhive cu privire la alte evenimente similaree etc.

Ei sugerează în acel document că vor încerca să construiască șabloane ale activităților, permițându-le să scurteze timpul de planificare pentru reacțiile lor în anumite momente cheie. Crearea unei personalități prin intermediul Facebook, Twitter și a altor rețele sociale este foarte aproape de adevăr. Simplele relații de prietenie, proiectele și oamenii cu care am lucrat, modul și ce publicăm pe wall precum și paginile pe care le apreciem pot face o idee destul de bună asupra personalității unui individ.

Mă îndoiesc că vom mai auzi detalii suplimentare despre acest proiect. Nu ne rămâne decât să ne gândim de două ori asupra datelor publice dacă avem ceva de ascuns.

Mai multe detalii aici.

Advertisements

January 29, 2012 - Posted by | blogareala

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: