Xenon Observer

Românii sclavi (precum animale) pentru a recolta portocale!

Una dintre cele mai dure organizații ale comercianților de sclavi moderni care operează în livezile de portocali din Argolidas  a fost demontată după investigații ale Departamentului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane Sub-Direcția de crimă organizată din Attica. Au fost arestați în Atena și Argolis  patru membri ai grupului, toți de origine română (doi barbati si doua femei in varsta de 33, 41, 33 și 40 de ani), în timp ce alte trei sunt căutate, doi români și un turc.

Urmărirea și descoperirea grupului  a început după o plângere șase români care au raportat poliției că membrii grupului au adus printr-o  agentie de turism, deținută de un cetățean turc, cu autobuze speciale, au racolat persoane cu situație economică dezastruoasă din România, cu promisiunea că le oferă  de lucru la ferme în Grecia  cu 25 euro pe zi și cazare gratuită în cameră din partea angajatorilor  lor.

Cu o lună în urmă, membri au adus în acest fel 41 lucrători din România într-un district rural din Argolidas. Acolo,le-au fost reținute documentele  de călătorie și i-au  instalat într-un hambar dezafectat, lipsit total de  salubritate , în condiții mizere. Din ziua următoare au fost forțati să lucreze timp de 12 ore pe zi pentru a recolta portocale, fără a fi plătiți,bani fiind luați de membri grupului de la angajatorii lor(Greci). Mai mult decât atât,pentru  hrana li se  cereau sume mari, și nu li se  permiteau să părăsească ferma, iar pentru chirie cereau 50 de euro pe lună pentru fiecare persoană.

După ce a fost găsit locul  în care lucrătorii Romani trăiau, politia s-a organizat și a  arestat trei membri ai grupului și a eliberat 10 cetățeni Romani, inclusiv doi minori, care au fost găsiti  trăind și lucrând  în aceleași condiții inumane. În același timp, la Atena a fost  arestat un român de 40 de ani reprezentant legal al firmei de turism care a organizat transferul.

sursa:dimokratia
Advertisements

November 21, 2012 - Posted by | Grecia | ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: