Xenon Observer

Adio Sergiu, adio “Cine-a tras in noi, 16-22? “

nicolaescu revolutie 1989În primul rând vreau să îmi exprim sincerele condoleanţe.

Sergiu Nicolaescu este simbolul prin excelenţă al filmului epocii trecute şi împreună cu el s-a stins ceea ce eu consider că a fost o generaţie mare de artişti.

O altă chestie care nu mi-a plăcut niciodată, dar absolut niciodată la Sergiu Nicolaescu este că s-a folosit de imaginea lui ca sa obtina avantaje politice (lucru facut de majoritate) si ca să ascundă nişte adevăruri, mai ales despre Revolutia din 1989, adevăruri care le deţinea şi care acum merg cu el în mormânt.

Acum nu mai este un secret că s-a dat cu frumuşelul pe langă Ceauşescu şi ai lui, dar el probabil ar fi vrut să ne facă să credem contrariul, ca a fost un luptător inrăit al regimului incă de la inceput.

Partea proastă este că nu a făcut-o doar să abţină putere si atat,  a jucat şi mici roluri de turnător şi toate astea ca să-i meargă lui bine, ca mai apoi să se dea martir si mare erou.

Din punctul meu de vedere, filmele dumnealui au fost văzute  in realitate datorită faptului că nu exista o concurenţă reală, cu alte cuvinte el făcea, el tăia, el spânzura şi publicul nu avea de ales între a vedea zece filme diferite, ci 8 făcute direct de Sergiu si 2 făcute indirect, dar tot de Sergiu.

Să nu mai pun la socoteală că în ultimul timp a fost invadent şi nu a lăsat spaţiu actorilor noi, cu capacităţi noi, cu cunostinte noi şi viziuni mai largi.

Dacă vine Sergiu şi mănâncă bucata de muşchi şi lasă oasele celorlalţi, este şi normal că ceilalţi sunt nevoiţi să îşi prostitueze intelectul lor de actori şi să facă producţie slabă şi cantitativă, dar nu calitativă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, dar nu pot uita faptul că mie, nouă, ne-a ascuns adevărul de la Revoluţie.

Advertisements

January 4, 2013 - Posted by | blogareala | , , ,

1 Comment »

  1. Oamenilor de valoare li se cam sterg greselile si calitatile negative.Mai avem exemple de genul acesta in istoria Romaniei:Ion Creanga ,Mihai Eminescu ,Stefan cel Mare.Peste ani ajung sa fie dati drept modele de buna purtare !

    Comment by anamariacuciureanu | January 4, 2013 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: