Xenon Observer

Grecia se îmbracă în ZEGHE.

DSC_0088Recentele legi adoptate de Parlamentul Ellen conferă Guvernului de la Atena puterea de a pedepsi evaziunea fiscală din mediul de afaceri mijlociu şi mic.

Deși mulţi dintre marii evazionişti au fost aduşi la tribunal, bugetul rămâne pe minus.  Au fost făcute 1800 arestări în 2011 și 2012 pentru 2 miliarde datorie, dar a intrat doar 20 de milioane de euro.

Pe fondul şomajului care se apropie de 30%, a reducerii salariilor, lipsei locurilor de muncă şi a reducerii drastice a forţei de cumpărare a grecilor, a dus deja micii afacerişti sa pună lacăt pe 40% din aceste  afaceri.

Intenţia vădită  a Administraţiei de muşamalizare a marilor rechini a fost demonstrată prin aşa zisa “perdere” a faimoasei LISTA LAGARDE, astfel văzându-se “neputincioasă” în a recupera datoriile de la aceştia, şi-a adoptat recentele măsuri in ideea de a recupera datoriile fiscale de la cei mici sub ameninţarea cu puşcăria.

Aceste măsuri ale Guvernului nu duc decât la închiderea masivă a multor firme şi astfel creşterea şomajului cu tot ceea ce implică acest fenomen, săracie, demonstraţii, sinucideri, etc, dar mai grav este ca tradiţia “nu am “,”nu plătesc” va fi înbrăţişată de toţi ca efect al cauzei “neputinţei” Guvernului de a recupera de la marii evazionişti.

Se ridică însă întrebarea dacă Guvernul actual are de această dată,”pitinţa” de a face faţă mişcărilor sociale ce vor urma şi dacă au loc de cazare în puşcării pentru peste 4 milioane de mici datornici la Statul Ellen, printre care mă număr şi eu. Da!, hop şi eu în fiertura asta, pentru că în baza proaspetei legi impotriva evaziunii fiscale, mă încadrez lejer la 1 an de puşcărie datorat faptului că am o restanţă la financiar pe 2012 de 5300 euro.

Aşadar şi prin urmare,……….revedere după bare!.

Advertisements

January 14, 2013 - Posted by | Grecia | , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: