Xenon Observer

Grecii au gasit solutia iesirii din criza.

162-de-miliarde-de-euro-grecia-a-calculat-pagubele-provocate-de-germania-nazista

Dupa circul din ultimile zile din Parlamentul Ellen,au gasit miraculoasa solutie,

“Germania are datorii fata de Atena”

Expertii Ministerului elen de finante desemnati sa studieze si sa calculeze cat datoreaza Germania pentru ocuparea Greciei in timpul celei de-a doua conflagratii mondiale au ajuns la o concluzie. In opinia lor, Berlin ar trebui sa plateasca Atenei reparatii de razboi in valoare de 160 de miliarde de euro.

Aceasta suma reprezinta 108 miliarde de euro pentru distrugerea monumentelor de arhitectura si uciderea populatiei civile in timpul celui de-al doilea razboi mondial, la care se adauga 54 de miliarde de euro compensatii pentru imprumutul pe care Banca Greciei a fost constransa, la presiunea Germaniei, sa-l acorde Berlinului in 1942.

Comisia ministeriala a fost infiintata in septembrie anul trecut. Analistii afirma ca, de fapt, autoritatile elene nu spera sa obtina vreun ban de la Germania, dorinta lor fiind aceea de a aminti principalului lor creditor despre datoria istorica, in ajunul evaluarii la care a fost supusa Grecia in octombrie anul trecut de UE, FMI si BCE, care amenintau din nou cu excluderea statului elen din zona euro. 

In ceea ce priveste pozitia Germaniei in aceasta chestiune, Berlinul a dat clar de inteles inca din 2010 ca tema reparatiilor de razboi este un subiect inchis. In anii care au trecut de la unificare, Germania si-a onorat toate obligatiunile reparatorii, conform acordului convenit la Paris, in 1946. In octombrie 2010, Berlin a efectuat o ultima plata, iar Curtea Constitutionala a Germaniei a decis ca statul nu mai are nici o datorie de achitat.

Advertisements

January 18, 2013 - Posted by | Grecia | , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: