Xenon Observer

Un popă din Avlidos,Grecia instigă comunitatea elenă împotriva imigranţilor.

DSC_0102Răsfoind presa de astăzi, dau peste un articol din ziarul DIMOKRATIA în care comisarul pontifical al Avlidei din Mitropolia Teba și Livadia și vicar al bisericii  Αγίου Χριστοφόρου Βαθέος din Avlida, Părinte Dimitrios Moraitis, se plânge public că “străinii domină şi poliţia este absentă“.

În continuarea articolului preotul critică politica guvernului din ultimi 20 de ani referitor la imigraţia din Grecia şi zice “Politica de imigrare, urmata de guvernele respective din ultimii 20 de ani în Grecia a fost, din păcate, în mod tragic ineficiente, care conduce la probleme create ce se extind de-a lungul și de-a latul teritoriul elen. Situația în multe cazuri este imposibil de controlat de către poliție şi au dificultăţi în a stabili ordinea confruntându-se cu multe cazuri de furturi și tâlhării, care nu mai sunt surprinzatoare, dar par să fie pe ordinea de zi.

Face public şi faptul că un ultima perioadă un grup de Albanezi au jefuit sub ameninţarea cu arma, un cuplu de pensionari şi zice “câteva zile în urmă a fost un jaf armat de către un grup de albanezi asupra unui cuplu de pensionari enoriași, domnul  Gheorghe și Elena,. luţndu-le pensia soțului în valoare de 1.300 de euro (incident înregistrat la poliţia Kalkida). Actorii fără scrupule au invadat violent cuplul în vârstă și sub amenințarea armelor au confiscat această sumă.“.Expune şi cazul personal “străini necunoscuţi(dar străini)i-au furat trei masini (două mașini și una rurală)  creând dezamăgire atât lui și familiei, cu privire la lipsa de poliție. “Instituția de sancțiuni pluripotente a eșuat, poliția lipsește, așa că sunt la mila lui Dumnezeu”, spune el  părintele Dimitrie cu indignare și adaugă: “Deși am primit albanezii  cu dragoste în trecut și le-am oferit cu generozitate ajutorul , acum aduc  prejudicii binefăcătorilor lor. Există, desigur, şi excepţii, dar ele sunt  minore. “, adică, toţi albanezi sau mai bine zis toţi străinii din parohia lui sunt criminali, bandiţi, tâlhari,etc.

Aceste declaraţii publice indreptate impotriva străinilor oare ce sunt?,oare nu sunt provocare şi instigare la rasism şi xenofobie?!

Dacă din gura unui astfel de popoi care iese public şi se plânge că o duce greu şi că este oropsit de prezenţa albanezilor,străinilor in general, nu duce decât la răzbunare şi la a-şi face dreptate singuri dacă politie nu există.

Din articol mai lipsea un apel  către XRISI AVGI să vină să cureţe parohia popii de imigranţi deoarece instituţiile statului nu  fac faţă, şi nu-i de glumă!, mulţi au apelat la formaţiunea neonazistă să le vină în ajutor şi au făcut-o, cu pari,cuţite, arme, lăsând în urma lor victime rănite şi crime dar, foarte eficienţi în a curăţii grecia de străini.Pentru mine acest popă nu este decât un ipocrit,un slujbaş care a uitat că trebuie să-i urmeze Mântuitorului Iisus Christos care pe cruce, răstgnit fiind şi cei ce cu puţin mai înaite timp i-a vindecat,le-a făcut numai bine, îi vedea de la înălţimea crucii pe care era răstignit, strigând şi cerându-i moartea, Bunul şi Blândul Păstor nu sa plâns de nedreptatea lor, nu a cerut osânda lor şi în marea lui iubire i-a cerut Tatălui Ceresc să-i ierte pentru greşelile lor că nu stiu ce fac. Popa acesta a uitat că trebuie să fie un om al păcii şi filoxeniei devenind prin spusele sale un focar de ură şi rasism.

Am scris articolul acesta pentru că în zona Avlidos se află mulţi Români şi chiar mâine Duminică, 20 Ianuarie, de la ora 12:30 fața Bisericii Buna Vestire, Farou – Avlidos va fi un spectacol dedicat Unirii Principatelor Române şi este recomandat să ştim ce se întâmplă în zonă dar mai ales este bine să stim şi cui pupăm mâna.

Advertisements

January 19, 2013 - Posted by | Grecia | , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: