Xenon Observer

Ce este Diaspora Progresista?, partid politic?, cult religios?, cosa nostra???.Ep. 1.

Ceea ce sa întâmplat zilele acestea în urma protestului meu  îmi confirmă forţa devastatoare si manipulatoare a gruparilor politice din diaspora, care in funcţie de interesele personale si de partid incită cetăţenii din afara granitelor la anarhie si aduc prejudicii românilor care depun eforturi reale pentru susținerea romanismului.

Nu pot  să contest existenţa  mizeriei morale a guvernanţilor ultimilor 23 de ani, care-și protejeaza interesele de castă prin blaturi parlamentare,  tunuri financiare, mituind electoral, lăudând sau criticând în funcţie de interesul personal, pentru că “după noi potopul”, nu-i aşa?

Neajunsurile si nevoile sociale ale diasporei sunt însă speculate cu cinism mediatico-politic pervers, pentru că de tot atâţia ani nu vedem dezbateri politice, ci razboaie retorice si declaratii de intentie, războaie care zămislesc  lideri politici ”morali” insa fără substanţă, superficiali, cocoşaţi moral, aroganţi faţă de cetăţenii din diaspora, dar libidinos de obedienţi în faţa intereselor  castei! Cazul celor din PSD diaspora care sa regrupat in Diaspora Progresista este un exemplu elocvent al parsivismului politic din diaspora.

În spatele lor nu vezi militanţi politici, oameni care să creadă, susţină si sa promoveze valorile societatii românești, ci doar grupuri de lingăi, gata să ridice parul polemicii, la fel de laşi sau oportunist -curajoşi  ca şi stăpânii lor, la scară redusă.

Politica din Romania şi-a exportat “modelele” şi in diaspora. Zeci, poate chiar sute(zic ei) de filiale de partid au împânzit “Judeţul Diaspora” al României. Nu insist de data aceasta asupra statutului lor clandestin si ilegal din punct de vedere juridic  pe teritoriul altor ţări. Mă opresc insă asupra aspectului moral al acestei  mizerii; Scopul, motivaţia şi aspiraţiile celor care s-au “angajat politic ” in aceste tentacule ilegale din diaspora in aceşti ani.

De regulă asocierea in cadrul unei organizatii presupune existenta unui consens, a unei viziuni, a unor idei comune şi promovarea lor la nivelul comunităților. Mai înseamnă deasemenea, susţinerea organizaţiei în dezbaterea publică. Lipsa acestor elemente fac din aceşti oameni nişte bieţi activişti de carton, marionete de partid.

Se impune sa justific cele spuse mai sus si o sa va aduc la cunostinta dovezi ale inselaciunii lacheilor din Diaspora Progresista DP-ROSA ca cea din link-lu acesta 

Motivul supararii mele si a multor români din Atena,Grecia este faptul ca aceasta organizație a lansat din 2010 o campanie de sensibilizare ”salvati scoala romaneasca din Atena” insa fac abuz de confuzia referitoare la titulatura acestei ”campanii” si aduc prejudicii de imagine realei școli românești din Atena. Pentru a ințelege mai bine adevarul celor spuse voi preciza că

“Școala Românească din Atena – cursuri de weekend” a Comunității Române Sfântul Ștefan cel Mare
– Funcționează în cadrul Comunității Române Sfântul Ștefan cel Mare din Atena
– Școala se adresează elevilor români și moldoveni înscriși în sistemul de învățământ din Republica Elenă, dar și cetățenilor greci și de alte naționalități interesați de învățarea limbii române
– A fost înființată în anul 2008 la inițiativa Ambasadei Romaniei la Atena împreună cu Consiliul de Conducere al Comunității Române Sfântul Ștefan cel Mare condus la acea dată de domnul George Tegu.
-Înființarea ei a apărut ca o necesitate datorită dezvoltării comunității etnice române din ultimul deceniu pe teritoriul Republicii Elene
– Scopul este promovarea și păstrarea limbii, culturii și civilizației românești

si o voi cita pe Dna.Nina Ghita, presedinta Comunitatii Romanesti Sf Stefan cel Mare din Atena care ne ămurește asupra așa zisei ”scoli romanesti din Atena” o scoala ce a durat cateva luni si pentru care pana in momentul asta se cersesc fonduri,

Scoala Romaneasca din Atena”, deschisa in noiembrie 2010 si inchisa in aprilie 2011, de catre doamna Manuela Marinescu (Armonia) in colaborare cu doamna Monica Voudouri (Balcania Contemporana). Aceasta a fost deschisa in paralel cu Scoala Romaneasca din Atena – cursuri de weekend, care functiona in cadrul Comunitatii romane Sf. Stefan cel Mare din anul 2008. Ideea fondarii cursurilor apartine domnului George Tegu, presedintele Comunitatii romane de la acea vreme sustinut de doamna Mara Buzila – secretar in Comunitate si cu sprijinul Ambasadei Romane de la Atena. La intalnirea desfasurata in sediul Ambasadei romane de la Atena, unde au participat membri de elita ai mediului asociativ romanesc din Atena a fost prezenta si doamna Marinescu care s-a opus vehement la infiintarea (fondarea daca vreti) a unei astfel de scoli si care nu si-a oferit pe atunci sprijinul. In anul 2010, am preluat conducerea Comunitatii, scoala care era la al doilea an de desfasurare a inceput sa mearga din ce in ce mai bine, romanii din Atena manifestand un interes deosebit pentru invatarea limbii materne de catre copiii lor. In situatia data si pe fondul miscarilor politice de acasa cat si a unui esec financiar unora le-a venit ideea fantastica de a creea in paralel o alta scoala, (de…poate vin bani de pe undeva)!!! Imediat dupa punerea ideii in practica am fost contactata telefonic de catre doamna Manuela Marinescu, in urma recomandarii date de catre domnul ambasador George Ciamba, si asigurata ca nu se vor desfasura cursuri de limba romana …in scoala romaneasca. Ba mai mult, mi s-a spus ca e vorba de un proiect personal!!! Imediat dupa deschidere in 15.11.2010, doamna Monica Voudouri impreuna cu doamna Manuela Marinescu…s-au prezentat la Bucuresti, congresul PSD si au aratat cat de bine functioneaza acea scoala si ca au nevoie de sprijin financiar… . De retinut este faptul ca, in acea cladire se afla sediul PSD – Grecia – doamna Manuela Marinescu, presedinte, langa aceasta doamna Monica Voudouri – responsabila pe probleme de cultura Psd- Grecia (daca nu ma insel!!!) si…libraria doamnei Manuela Marinescu. Pe premiza unei foarte bune reclame, a unui plan de activitati, a unei programe scolare, copy-paste, de la alte scoli care functionau in Europa si a unor promisiuni facute profesorilor (ca vor fi platiti) si-a deschis portile aceasta scoala asa cum s-a si inchis imediat. Dupa inchidere au aparut acele lozinci nebune, siropoase care impresioneaza si prin care, probabil, s-a urmarit acapararea de fonduri, de oriunde. Aceasta este povestea la asa zisa Scoala Romaneasca de la Atena…care n-are nicio legatura cu Scoala Romaneasca din Atena – cursuri de weekend din cadrul Comunitatea Romana Sfantul Stefan cel Mare , si este condusa din 2010 de av. Nina Ghita, cea care va scrie acum. Acum ii rog pe cei implicati sa se pronunte sau….sa ma dezminta!!! Cu tot respectul de care am putut sa dispun (din pacate, in limba profesiei mele aceste fapte se numesc apath- inselaciune).

….am uitat sa mentionez ca, anul trecut prin toamna, a inceput un alt proiect DP-Rosa..prima intalnire, Atena si, cap de lista tot doamna Marinescu, unde s-a sustinut sus si tare “Salvam Scoala de la Atena” si, memoria nejucandu-mi feste, pe pagina DP a aparut un varsamant in cont de 1000 de euro…..Tot in acea perioada, domnul Cristian Rizea, sustinea ca s-au varsat in contul doamnei Marinescu, 4.500 euro/ lunar!!!

…pentru mine este de neexplicat ce-au facut parintilor! I-au santajat psihic pe premiza ca vor face foarte multe cursuri gratuite si, in felul acesta, multi dintre acestia au renuntat la cursurile de romana din cadrulComunitatii, au asteptat un an si apoi au revenit la noi. Nu mai vorbesc despre cine erau profesorii care predau sau, mai bine zis, cati dintre acestia erau profesori!!! O nebunie!

Implicarea directă, cum spuneam, presupune in primul rind asumarea responsabilităţii opiniilor si ideilor. Curajul cuvântului. Pe fondul evenimentelor politice si economice din România, normal ar fi fost ca “activiştii politici” din diaspora , ai tuturor partidelor  sa reacţioneze, să susțină şi să sprijine eforturile romanilor. Evident ca nu veţi vedea aşa ceva, sau eventual veţi auzi cîteva pîrţuri virtuale, cu pretenţie de patriotism pe la colţurile reţelelor de socializare!

Motivul e simplu; Lacheii din diaspora ai partidelor de la București sunt niste impostori total analfabeți socio-politic.

Nu crezul nu ideea comună, nu doctrina i-a adus în filiale, ci speranţa de a primi cândva de la cineva …o răsplată, cât de mică!
Şi au primit, dar mai întâi au dat… Unii au sponsorizat consistent (“dupa buget, coane Fănică), campaniile electorale ale parlamentarilor diasporei, alţii le-au plimbat servietele, le-au aranjat întilnirile publice şi i-au insoţit la şedinţele  fotografice de grup, pe politicienii voiajori. Alţii le-au dat diplome, flori si carnete de membrii onorifici, chiar şi Papei de la Roma! Fiecare după cum l-a lăsat … putinţa!. Marea majoritate au şi primit câte ceva la schimb.

Acum tac cu toţii, aşteptând “curajos” desfăşurarea evenimentelor şi mai ales finalul lor, ca să ştie în care barcă pot sări urgent, pe blat şi cu ochii închişi, pe limba politichie,  aşteaptă sa se …repoziţioneze, însă continuă sa strângă capital, atât financiar cât mai ales electoral, că de!, ce te miri dacă mâine, poimâine vei vedea pe liste la alegeri si pe Dna Manuela de la Diaspora Progresista?. Cum?!, n-o cunosti?!, păi e Dna aia de la DP-ROSA care s-a zbatut, luptat, cerșit chiar pentru ”salvarea scolii romanesti din Atena”. Eu unul am s-o votez și o s-o trimit la …..beep……………….beep…………………,episodul 2 din investigația ce are ca scop demascarea ”binefăcătorilor PROGRES(PSD)-iști”!.

Advertisements

September 17, 2013 - Posted by | blogareala

14 Comments »

 1. Nu credeam ca acolo e chiar atat de rau din punct de vedere politic. De fapt credeam ca nu prea e viata politica decat cu ocazia alegerilor. Dar, din pacate interesele se pare ca sunt cele mai importante si acolo… 😦

  Comment by elly weiss | September 17, 2013 | Reply

  • Realitatea este dureros de crancena in diaspora, cel putin aici in Atena. Cum am spus, mizerile politice din tara sunt exportate in diaspora. Probabil romanii s-au mai desteptat si ce si-au propus ei?, hai sa tabaram pe astia din diaspora ca sa mai castigam capital. Tu draga mea Elly, ca blogger esti si un formator de opinie calitate care este minimalizata de multi dar te rog FA UZ de aceasta calitate si fa cunoscut ce se mai intampla cu noi cei din diaspora.

   Comment by george iacob | September 17, 2013 | Reply

 2. un zidar ramas somer a decis ca toti cei pe care nu-i iubeste el, sunt analfabeti socio-politic…interesant termen : astept o definitie ca sa inteleg

  Comment by Mister X | September 17, 2013 | Reply

  • Reactie tipic ”progresista”.Va multumesc pentru ca mi-ati confirmat pentru inca o data “viziunea progresista” de care dati dovada. Daca din tot articolul ati ramas numai cu nedumerirea asta….. n-am ce sa mai spun.

   Comment by george iacob | September 17, 2013 | Reply

   • Câinele moare de cale lunga si prostul moare de grija altora….

    Comment by Mister X | September 17, 2013

 3. Chiar domnul George Iacob este asa de bine cunoscut de catre domnul “Mister X” incit sa poata afirma ca este un zidar ramas somer, sau a scris numai asa, tot “hirtia suporta orice mizerie”?

  Comment by Telegariu Bogdan | September 17, 2013 | Reply

  • Domnul George iacob foloseste manipularea in scopuri bine cunoscute numai de domnia sa…posteaza poze de acum doi ani si le pune in contexte diferite…acuza fara nici un fel de fundament persoane pe care numai domnia sa stie pe ce criterii le-a ales (sau i s-au sugerat) si tipa ca din gura de sarpe ca este amenintat…singura amenintare care il paste pe domnul Iacob ar fi un proces pentru calomnie intentat de vreo persoana careia a hotarat domnia sa sa-i terfeleasca numele…altceva nu vad…

   Comment by Mister X | September 17, 2013 | Reply

 4. DP-ROSA nu a facut niciodata campanie electorala, asa cum a facut autorul articolului. DP-ROSA nu a facut si nu va face parte niciodata din vreun partid politic, asa cum face partea grupul de prieteni al autorului acestui articol. Pe langa acestea, invatati ceva gramatica si lasati-va de minciuni, se pot intoarce impotriva voastra! Nu uitati ca minciuna are picioare scurte, iar cine sapa groapa altuia cade singur in ea! E un Dumnezeu deasupra tuturor care nu bate cu parul, dar bate bine atunci cand se infurie ! DP-ROSA a fost fondata pe principii dintre cele mai solide si cele mai integre, cine o blameaza se raneste singur in colturile diamantului !

  Comment by cetatean | September 17, 2013 | Reply

  • DP -ROSA a fost fondata de fosti si actuali membri PSD dupa cum urmeaza:
   Membrii fondatori: Dr Mihaela Meresi (Belgia), Dr Ovidiu Godina (Germania), George Luca (Germania), Ana Tărlungeanu (Marea Britanie), Lelia Ruse (Germania), Manuela Marinescu (Grecia), Christian Klinkmann (Germania), Georgiana Baragau (Grecia), Carmen Predescu (Franţa), Ovidiu Roşca (România).

   Membrii aleşi: Maria Pechel (Germania), Cristina Băducu (Romania), Radu Buraga (Grecia), Cristian Igescu (Italia), Monica Voudouri (Grecia), Nicoleta Berndt (Germania), Nicola Mirela (Franţa), Balla Claudia (Franţa), Petre Florin Manole (România).
   Lupul si-o schimba parul dar,…. naravul?! ce ziceti?.. si-l va schimba?!……
   SURSA: http://diasporaprogresista.eu/despre/echipa/

   -ca nu ma exprim corect gramatical?, da, aveti dreptate Domnule “cetatean” insa pe mine ma intereseaza mesajul si mai ales, urasc limbajul de lemn.Ce sa-i faci?, panala urma urmei sunt un simplu zidar, zugrav, sudor………..

   -Dumnezeul pe care-l invocati ca sa ma “bata” credeti-ma ca sunt sigur ca nu s-o uita in gura la toti “cetatenii” ca Dvs. Am avut menintari mai grave din partea progresistilor ca Dvs Oricum, va multumesc pentru ca imi confirmati pentru inca o data viziunile si calitatea morala a Diasporei Progresiste. Cu respectul ce vi se cuvine, va salut stimate domn “cetatean diamant”

   Comment by george iacob | September 17, 2013 | Reply

 5. Dumneata domnule daca ai intelege progresul, te-ai da singur cu capul de perete, sa te auto-pedepsesti pentru prostiile pe care le debitezi! Daca demagogia ar durea, s-ar auzi din italia cum zbieri dumneata din grecia! Doamne fereste cand se combina rautatea cu prostia!

  Comment by cetatean | September 17, 2013 | Reply

 6. Desi sunt numeroase lucruri care ma nelamuresc la articolul dumneavoastra, o sa ma limitez la o singura intrebare: in tot acest noian de acuzatii, singurul argument prezentat este declaratia doamnei Ghita (la randul ei o insiruire de speculatii si injurii nefondate) – in ce fel pretindeti ca aceasta ar putea fi considerata o “investigatie”? Ce si cum…”investigati”? Ca pana acum, in incercarea dvs. de a discredita anumite persoane, nu vad decat cum va disctreditati propria inteligenta…

  Comment by Angela | September 17, 2013 | Reply

  • Ce-o fi asa de greu sa intelegeti?, Doamna Angela!.
   Investigatii?, spunetii sau luati-o cum vreti Stimata Doamna dar asta este numai episodul nr.1.
   Daca nu va satisface titulatura, nu lecturati Doamna insa vad ca va intereseaza. Oare de ce?. Curios lucru sau doriti si Dvs un loc in acest serial. Este posibil, daca sunteti acea Angela…………

   Comment by george iacob | September 17, 2013 | Reply

 7. Toate scursurile mizerabile din politica isi cauta refugiul in birourile clandestine din afara tarii.Nu pot sa concep ce se cred astia?!!!! chiar nu le este rusine?!?!.Nu va opriti Domnule George, spuneti-le pe nume “maidanezilor” politici din diaspora.

  Comment by open your mind people!!!! | October 6, 2013 | Reply

 8. eu cred ca cine a scris si infintat acest bog este bolanv grav cu nervi asa ca te sfatuiesc sa te dai cu capul de pereti .

  Comment by gabi | November 22, 2013 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: