Xenon Observer

Diaspora Progresista continua sa insele societatea romana.

sursa foto RGN

sursa foto RGN

În perioada 8-10 martie 2013 au avut loc evenimente centrate pe Echilibrul de Gen şi pe cultură, organizate de Diaspora Progresistă – Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) în colaborare cu asociaţia Folkloriamo-Mărţişor, la Rovigo, în nordul Italiei.
Seminarul intitulat Diaspora şi promovarea Echilibrului de Gen, din data de 9 martie 2013, s- a bucurat de o participare activă, lucrările culminând cu adoptareaStrategiei ROSA pentru promovarea Echilibrului de Gen, 2013-2014 şi lansarea cărţii Unici şi Diferiţi. Un accent deosebit s- a pus pe dezbaterea cu privire la resursele diasporei şi activarea acestora în direcţia progresului de gen, social, economic şi politic al românilor de pretutindeni.
Discuţiile constructive au inclus relaţia dintre Strategia naţională (a României) pentru relaţia cu românii de pretutindeni 2013-2016 şi Strategia Europeană pentru Egalitate între Femei şi Bărbaţi 2010-2015.
Pe 9 martie au mai fost anunţaţi câştigătorii concursului de eseuri care a fost lansat pe 27 ianuarie, cu tema „Unii lideri s-au născut femei”.
Programul zilei de 8 martie şi programul zilei de 9 martie au fost urmate de cine festive însoţite de program artistic folcloric românesc, oferit de dansatorii folclorici Ozana din Tg. Neamţ şi de rapsodul popular Alexandru Marian, în prezenţa primarului oraşului Rovigo, domnul Bruno Piva şi de alte personalităţi locale şi internaţionale.
Cina festivă din data de 9 martie a fost organizată în scop caritabil, pentru sprijinirea Şcolii Româneşti din Atena, aflată sub egida asociaţiei culturale româno-elene Armonia, din Grecia.  „Pentru Diaspora Progresistă, evenimentul de lansare a acţiunii de sprijinire a Şcolii Româneşti din Atena a fost un real succes. Acţiunea continuă, deoarece dorim cu toţii să punem umărul la această fundaţie românească în Grecia, după care să extindem modelul de bună practică în restul diasporei, prin lansarea şi extinderea Şcolii Diasporei Progresiste, entitate prin care se promovează limba română, istoria, folclorul şi alte valori româneşti, dincolo de graniţele României” declara Mihaela Meresi, membră fondatoare a Diasporei Progresiste, Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA).
Mai multe detalii despre evenimentele din Italia, organizate de Diaspora Progresistă în perioada 8-10 martie 2013, puteţi afla pe siteul www.diasporaprogresista.eu

SURSA Romanian Global News

Advertisements

September 17, 2013 - Posted by | blogareala | , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: