Xenon Observer

Socialist-nationalisnul si Diaspora.Partidul Diaspora Progresistă se lansează pe scena politică.

În urmă cu un an a avut loc la Atena primul congres al organizației Diaspora Progresistă Romanian Open Society Aboard, prescurtat DP-ROSA.

La evenimentul din Atena  accesul a fost restrâns deoarece se impunea tinuta decentă și achitarea sumei de 50 euro astfel presa independentă cat și doritorii de a fi prezenți la dezbateri au fost frumos indepărtați, deși subiectele discutate erau de maxim interes pentru românii din diaspora. Contrar titulaturii de ”open society” această organizație este de tip inchis ca dovadă că nici pe site-ul lor nu vă puteți inscrie decât cu recomandarea unui membru DP-ROSA.

razvan-valentin-lizo-si-ovidiu-rosca-dp-rosa

razvan-valentin-lizo-si-ovidiu-rosca-dp-rosa

Membrii acestei organizații nu numai ca evită raspunsurile directe la întrebari legate de activitățile grupării,  folosesc atacul ca forma de apărare și eschivă. Dl Răzvan Valentin Lizo mi-a declarat razboi dechis pe pagina de FB susținut de Dl.Ovidiu Roșca, membru fondator DP-ROSA care instigă la eliminarea mea.

Obtuzitatea, aroganța, lipsa transparenței dar mai ales extremismul acestei grupări se poate subânțelege din calitatea membrilor cât și adeziunile grupării după cum urmează.

Tot în perioada pe când la Atena se discutau si participau la discuții atât membri dp-rosa cât si oficiali romani, pe site-ul DP-ROSA era postat mesajul naționalistilor din Partidul NOUA DREAPTA din România care  făceau referire directă la congresul dp-rosa din Atena.

”dorim să salutăm cu respect şi să lăudăm Conferinţa Diasporei Independente care a avut loc la Atena, Grecia, pe data de 3 noiembrie 2012. Salutăm şi susţinem Declaraţia de la Atena, salutăm şi susţinem Agenda 2013 a Diasporei Progresiste. Susţinem binele tuturor românilor şi bună temelie a unei Românii curate, progresiste. Aşa să ne ajute Dumnezeu!” citat din încheierea mesajului postat pe site-ul DP-ROSA. În condițiile în care cetățeni români din diaspora nu sunt primiți la astfel de ”congrese” în care se discută direct și la adresa diasporei însă promovarea naționalismului și implicit adeziunea cu acesta este prezentă în mod public pe site-ul lor, nu face decât să ne confirme faptul această grupare este naționalistă și restrictivă.

Ce este Noua Dreapta?. Un partid politic naționalist care are legaturi strânse cu partidul Xrisi Aygi(Zori Aurii)din Grecia. În luna februaria a.c. in Atena a avut loc cea mai mare manifestație naționalista organizata de catre X.A. unde a fost prezentă și o delegație a naționaliștilor romani de la Noua Dreaptă.

membri partidului noua dreapta in atena

membri partidului noua dreapta in atena

ND solidari cu Xrisi Aygi

ND solidari cu Xrisi Aygi

Membri N.D. au postat un banner de susținere pentru X.A. la meciul Romania-Estonia.

Lăsând la o parte aspectul naționalist al grupării, socialismul lor vine din faptul că majoritatea  sunt membri activi P.S.D., P.N.L, P.D.L.în diferite organizații din diaspora.

SURPRIZE, SURPRIZE!!!

Surpriza, de fapt așteptată, vine din comunicatul de presă emis de  DP-ROSA ca urmare a celui de al doilea congres ce a avut loc la Bonn,în data de 2 noiembrie 2013, prin care se anunță   ”construirea, alături de cetăţeni, a programului politic al unui nou partid politic, care se va numi Partidul Diasporei Progresiste(PDP). PDP se va crea cu scopul încurajării reformei politice în România şi a progresului societăţii românești. Partidul are printre priorităţi: reforma legislativă în vederea întăririi democraţiei în România, diminuarea corupţiei, depolitizarea instituţiilor de stat și a Justiţiei, promovarea Echilibrului de Gen în politica românească, în special în funcţiile de conducere și în funcţiile-cheie de dezvoltare strategică, promovarea valorilor naţionale și a interesului românilor la nivel intern și international,”.

partidul diaspora progresista PDP

partidul diaspora progresista PDP

Le urăm succes și totodată este bine să cunoaștem cine sunt membrii fondatori ai organizației DP-ROSA, în special cei din Grecia;

Manuela Marinescu-fostă președinte PSD Grecia, președintele Asociației Armonia, reprezentant Un-escu, etc………

Monica Saulescu Voudouri-scriitoare, președintele Asociației Culturale Balkania Contemporană,(ale cărei conturi bancare figurează și acum pe siteul dp-rosa pentru strângerea de fonduri destinate ”salvării scolii românești din Atena”)

Georgiana Baragau

Radu Buraga

Prin urmare, 2 asociații romanesti din Grecia fondează DP-ROSA prin membri săi de frunte.Bravo pentru intențiile lor insă câți din românii din Atena cunosc sau pot confirma implicarea socială a acestor 2 asociații care afișează public ”interesul samaritean” pentru românul din diaspora?. Acestora se mai alătură înca o asociație recent deschisă in Grecia, A.F.R.G. Asociația Femeilor Românce din Grecia.

Ce frumos…..chiar nu știu cum pot răspunde la ”nașterea” acestui nou partid care ne trimite un frumos  buchet de ”trandafiri”?…, care prin adeziunile lor ne fac să ne simțim ”protejați” împotriva rasismului, noi cei din Atena, să exaltăm de bucurie și să strigăm HEILL când vom merge la meciul de fotbal Grecia-România. Este…sublim sa fii român in grecia și să fii în tribune cu grecii de la X.A. care ne vor ”păzii” spatele ca nu cumva să cădem în vre-un cuțit dacă deschizi gura dar, mai înălțător însă va fi, să faci parte din galeria N.D. a suporterilor romani care vor cere libertate celor din X.A. Superb!!!, mai ales că asociațiile românești din Atena veghează dezinteresat la ”binele” cetățenilor  prin dp-rosa care lansează partidul care ne va arăta ce înseamnă progresul,  Partidul Diasporei Progresiste ( P.D.R.).

Hai România!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Advertisements

November 5, 2013 - Posted by | blogareala | , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: